What is RON? 1 RON = 0.23 EURO (approx.) |  Romanian version My booking
Accomodation in pensions

pension Darius Ocnele Mari

Pension Darius GPS positioning:   ,
City: Ocnele Mari

pension Darius 1*

Phone number: Click here to see the phone number!
Address: Str. Alexandru. I. Cuza nr. 167, jud. Valcea

Description pension Darius

Localizare: Oltenia > Ocnele Mari Subcategorie: Salina
Salina Ocnele Mari
Salina Ocnele Mari Salina Ocnele Mari
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Exploatarea sarii la ocnele mari s-a facut din cele mai vechi timpuri, edificatoare fiind descoperirea in aceasta zona a unui numar insemnat de topoare-ciocan de minerit, apartinatoare culturilor epocii neolitice, bronzului si primei epoci a fierului.

Finalizarea exploatarii in aripa de vest a orizontului 226 a permis amenajarea in subteran a unui Punct turistic. Acesta cuprinde spatii de agrement, spatii de joaca, un muzeu cu exponate care arata istoria zonei din cele mai vechi timpuri pina in prezent, nu in ultimul rind, cea mai mare biserica subterana din Romania .

Parcul subteran Ocnele Mari a fost inaugarat in 2009 oferind conditii optime de relaxare si petrecere a timpului liber intr-o atmosfera placuta si benefica sanatatii.

Suprafata amenajata la aceasta data este de 20.000 mp pe un singur nivel, cu o altitudine fata de nivelul marii de 226 m. Temperatura medie in salina este de 13-15 grade pe tot parcursul anului.

Accesul in salina se face printr-o galerie de acces cu o lungime de 1300 metri care poate fi parcursa cu autocarele puse la dispozitie de Exploatarea Miniera Ramnicu Valcea.

Vizitatorii au la dispozitie numeroase facilitati pentru a efectua diverse activitati sportive si recreative. Aveti la dispozitie terenuri de fotbal, de basket, volei, tennis de camp, un restaurant cu gustari calde, o crama, locuri de joaca pentru copii, spatii de relaxare special amenajate si nu in ultimul rand biserica ortodoxa Sf. Gheorghe si Sf. Varvara, lacas in care veti putea urmari slujba in fiecare Duminica.

Activitatile sportive si cele de relaxare practicate in cadrul salinei sunt benefice organismului datorita concentratiei ridicate de sare existente in aerul inspirat. Se pot trata diverse afectiuni cum ar fi astmul bronsic, angine pneumonii, faringite, sinuzite, stari de oboseala.

In cazul tratamentelor pe o durata mai indelungata, principalii clienti si anume cei mici, vor gasi aici spatii de joaca amenajate special cu tobogane gonflabile si centre de activitati, piste pentru karturi si jucarii pentru cele mai fragede varste.

Investitiile specifice acestui Punct turistic vor continua , astfel incat acesta sa devina in anii urmatori, unul din cele mai mari obiective din Europa.

Pentru a consulta programul de vizitare al punctului turistic, posibilitatile de cazare in zona si galeria de poze, accesati site-ul Salina Ocnele MariSalina Ocnele Mari este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Updated: 22.05.2022